Voor uitgeverijen en auteurs

Boekkoopje brengt elke week één of meer boeken onder de aandacht van een grote groep lezers, die zij voor een klein bedrag of zelfs helemaal gratis kunnen downloaden.

Het idee achter Boekkoopje is uitgevers en auteurs een platform te bieden hun boeken makkelijk en snel onder de aandacht te brengen bij een breed publiek, en lezers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met nieuwe schrijvers en nieuwe uitgaven.

In de lijst hieronder staat het antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

FAQ

Tijdens het introductiejaar van Boekkoopje is het promoten van een boek op onze site volledig gratis. Vanaf volgend jaar vragen we een kleine vergoeding.

De netto-inkomsten die wij ontvangen voor de verkoop van uw boek(en), worden in zijn geheel aan u uitgekeerd. Als uw boek dus goed verkoopt via onze site, kan een promotieperiode u dus naast een flink aantal nieuwe lezers, contacten en reviews ook geld opleveren.

De prijs voor een boek op onze site ligt gemiddeld tussen € 0,00 en € 2,00. Als uitgever of auteur bepaalt u dat zelf. Een hogere prijs dan € 2,00 is toegestaan, maar een lagere prijs (of een boek gratis aanbieden), levert gegarandeerd meer downloads op.

Wij hosten alleen digitale edities (ePub, Mobi en PDF). Het is uiteraard wel mogelijk om een fysieke kopie onder de aandacht te brengen, maar deze kan dan niet direct op onze site worden aangeschaft. Voor fysieke boeken bevat de boekpagina een link naar de aanbiedingspagina van een externe boekverkoper zoals Amazon of Bol.com

Elke week op vrijdag sturen we een mail naar iedereen met een account op onze site. Mensen krijgen alleen een email over een bepaald boek als dat in een genre valt dat hen interesseert.

Uw boek wordt afhankelijk van de lengte van de promotieperiode minstens één keer onder de aandacht gebracht van een grote groep potentiële lezers.

Zodra een lezer uw boek aanschaft, krijgt deze een e-mail met een link naar het boek en de vraag of ze een review willen plaatsen zodra ze het boek gelezen hebben.

Na afloop van de promotieperiode krijgt u van ons een overzicht van de verkopen, de netto-opbrengst en alle e-mailadressen van kopers die hebben aangegeven ermee akkoord te zijn dat hun e-mailadres met u wordt gedeeld.

Twee weken nadat gebruikers uw boek hebben gedownload, sturen we hen nogmaals een e-mail met de vraag of ze het boek al gelezen hebben en of ze een review willen achterlaten op een door u aan te wijzen recensieplatform (dat kan ook op deze site zijn) of e-mailadres.

Wat we van u nodig hebben om uw boek te kunnen promoten is het volgende:

  1. Het boek in ePub-formaat en optioneel als PDF, of een link naar een aanbiedingspagina voor het fysieke boek.
  2. De cover-afbeelding in een zo hoog mogelijke resolutie
  3. Een korte beschrijving voor de promotiepagina van maximaal 125 woorden
  4. Een lange omschrijving voor de detailpagina van maximaal 250 woorden
  5. De periode waarin u het boek aangeboden wilt hebben
  6. Een korte beschrijving van de auteur of uitgever zelf in maximaal 200 woorden
  7. De aanbiedingsprijs en de normale prijs van het boek
  8. Optioneel een link naar een webpagina waarop lezers een review kunnen plaatsen
  9. Een link naar de webpagina waar het boek na de promotieperiode tegen de normale prijs aangeschaft kan worden

Neem contact met ons op via de contactpagina en we laten zo snel mogelijk van ons horen.

Informatie over het delen van je e-mailadres

Als je een boek koopt wordt gevraagd of je het goed vindt dat je e-mailadres gedeeld wordt met de auteur of uitgever. Het voordeel daarvan is dat de uitgever of auteur je daarna ook op de hoogte kan houden van voor jou interessante boeken of nieuws.

Bij gratis boeken of boeken die je aanschaft met het tegoed dat je hebt opgebouwd met je vriendencode, wordt, als tegenprestatie voor het gratis boek, je e-mailadres automatisch gedeeld met de uitgever of auteur. Wil je dit niet, kies dan voor de betaalde, vaak toch nog erg goedkope, versie van het boek. 

Als we je e-mailadres doorgeven aan een uitgeverij of auteur, kan het zijn dat je op hun mailinglijst terechtkomt. Wil je mails van die uitgeverij of auteur niet meer ontvangen, dan kun je je uiteraard via de nieuwsbrief van die uitgever of auteur probleemloos weer afmelden.