Voor lezers

Op boekkoopje.nl vind je elke week één of meer boeken die je voor een klein bedrag of zelfs helemaal gratis kunt downloaden.

Het idee achter boekkoopje.nl is uitgevers en auteurs een platform te bieden hun boeken makkelijk en snel onder de aandacht te brengen bij een breed publiek, en lezers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met nieuwe schrijvers en nieuwe uitgaven.

In de lijst hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

FAQ
De auteur of uitgeverij bepaalt de verkoopprijs van de boeken op Boekkoopje, maar over het algemeen kost een boek niet meer dan 1 of 2 euro. Soms zijn de boeken zelfs helemaal gratis te downloaden.

Papieren boeken vallen in Nederland onder de wet van de “Wet op de vaste boekenprijs”. De uitgever bepaalt de prijs van een boek, maar kan deze voor papieren versies maar één keer per half jaar aanpassen. Als de papieren versie ook in de aanbieding is, dan vind je op de pagina van het betreffende boek ook een link waar je de papieren versie tegen een gereduceerde prijs kunt aanschaffen.

Elke week sturen we een mail naar alle mensen die zich op Boekkoopje hebben geregistreerd over nieuwe boeken die in de aanbieding zijn. Op je account-pagina kun je de genres waarover je geïnformeerd wilt worden aangeven.

Op je account-pagina vind je een code die je met vrienden , familie en bekenden kunt delen. Iedereen die zich aanmeldt via die link mag vervolgens een betaald boek gratis downloaden.

Als dank voor het aanbrengen van een nieuw contact ontvang je zelf ook een tegoed voor een gratis boek, tot een maximum van 10 gratis boeken. 

Hoe vaak je vriendencode is gebruikt en wat je dat heeft opgeleverd kun je ook op je account-pagina vinden.

Als je een boek aanschaft kun je aangeven of je het goed vindt dat je e-mailadres gedeeld wordt met de auteur of uitgever.

Het voordeel van het delen van je e-mailadres is dat de uitgever of auteur je daarna ook op de hoogte kan houden van voor jou interessante boeken of nieuws.

Zonder jouw expliciete toestemming wordt je adres niet gedeeld, en als je het wel goed vindt dat we je adres doorgeven, dan kun je je uiteraard via de nieuwsbrief van die uitgever of auteur probleemloos weer afmelden.

Onder het boek op de boekenplank vind je twee of drie knoppen voor de verschillende formaten waarin het boek beschikbaar is: ePub, Mobi en soms ook PDF.

ePub is het meest gangbare e-boekformaat en wordt gebruikt op vrijwel alle ereaders. Als je niet zeker weet welk formaat jouw ereader ondersteunt, dan kun je het beste eerst het ePub-bestand downloaden.

Mobi is het formaat dat gebruikt wordt door de Kindle e-readers en de Kindle app van Amazon. Ook veel oudere e-readers ondersteunen dit formaat. Als je een Kindle e-reader of de Kindle app gebruikt,of wanneer het ePub-bestand niet door jouw e-reader wordt herkend, probeer dan het mobi bestand te downloaden.

Als je geen e-reader hebt en er is een PDF-versie beschikbaar, dan is die het meest geschikt om te downloaden. Dit formaat kan op vrijwel elke computer en smartphone worden gelezen. Een PDF kan bovendien makkelijk worden uitgeprint om het boek ook van papier te kunnen lezen.

Een e-boek overzetten naar een Apple iPhone of iPad (ePub)

Voor Apple producten download je eerst het boek in het ePub-formaat. Zorg er eerst voor dat de Books-app is geïnstalleerd uit de App Store. Sluit het Apple-apparaat aan op de computer via de USB-kabel en start iTunes (Windows) of Finder (Mac). Selecteer in het menu ‘Bestand’ de optie ‘Toevoegen aan bibliotheek’. Navigeer nu naar het e-boek, selecteer het en druk op Ok. Dit voegt het boek toe aan de iTunes-boekenbibliotheek. Om het boek naar het toestel over te zetten, dient het apparaat gesynchroniseerd te worden door de knop Synchroniseren te klikken.

Als de Books-app al geïnstalleerd staat op je iPhone of iPad, dan kun je het boek ook rechtstreeks downloaden op dat apparaat, door met de Safari-browser in te loggen en het ePub-bestand direct op dat apparaat te downloaden. Je kunt het hierna direct openen in de Books-app.

Een e-boek overzetten naar de Kobo Reader (ePub)

Voor de Kobo Reader download je eerst het boek in het ePub-formaat. Sluit de Kobo Reader aan op de computer met de USB-kabel en tik vervolgens op ‘Verbinding maken’ of ‘Bibliotheek beheren’ op het scherm van je Kobo Reader, waarna de Kobo Reader wordt weergegeven als een extra harde schijf (zowel op Mac als PC). Kopieer het .EPUB-bestand naar de hoofdmap van de Kobo. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Kobo Reader ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van de Kobo Reader in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Kobo Reader ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Kobo Reader in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Als je een Kobo-plus abonnement hebt, kun je het e-boek ook vinden door op de e-reader het boek te zoeken in de Kobo-bibliotheek.

Een e-boek overzetten naar de Sony Reader (ePub)

Voor de Sony Reader download je eerst het boek in het ePub-formaat. Sluit de Sony Reader aan op de computer via de USB-kabel. Nadat de Sony Reader is aangesloten op de computer, wordt deze weergegeven als een extra harde schijf, meestal met de omschrijving “reader” (zowel op Mac als PC). Kopieer het e-boekbestand vervolgens naar de map ‘Database/Books’ van de Sony Reader. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Sony Reader ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van Sony Reader in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Sony Reader ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Sony Reader in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-book overzetten naar de Amazon Kindle (Mobi)

Voor een Kindle e-reader of de Kindle-app download je eerst het boek in het Mobi-formaat. Het boek kan naar de Kindle worden overgezet door de Kindle op de computer aan te sluiten met de USB-kabel. De Kindle wordt dan weergegeven als een externe harde schijf. Kopieer het e-boekbestand naar de map “Documents” op de Kindle. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, kan de Kindle ontkoppeld worden door met de rechtermuisknop op de naam van de harde schijf van de Kindle in Explorer en ‘Eject’ in het popupmenu te kiezen. Op een Mac kan de Kindle ontkoppeld worden door op het cirkeltje met het kruisje achter de naam van de harde schijf van de Kindle in Finder te klikken en en te wachten tot deze uit de lijst verdwijnt.

Een e-book overzetten naar een andere e-reader

Raadpleeg de handleiding van het specifieke apparaat over het overzetten van bestanden naar dit apparaat.

Misschien is er bij het downloaden van het e-boek iets misgegaan. Verwijder het boek weer van de e-reader en download het opnieuw van de boekenplank. Als na het overzetten van het nieuwe bestand de e-reader nog steeds het bestand niet kan lezen, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan de e-reader zelf.

Informatie over het delen van je e-mailadres

Als je een boek koopt wordt gevraagd of je het goed vindt dat je e-mailadres gedeeld wordt met de auteur of uitgever. Het voordeel daarvan is dat de uitgever of auteur je daarna ook op de hoogte kan houden van voor jou interessante boeken of nieuws.

Bij gratis boeken of boeken die je aanschaft met het tegoed dat je hebt opgebouwd met je vriendencode, wordt, als tegenprestatie voor het gratis boek, je e-mailadres automatisch gedeeld met de uitgever of auteur. Wil je dit niet, kies dan voor de betaalde, vaak toch nog erg goedkope, versie van het boek. 

Als we je e-mailadres doorgeven aan een uitgeverij of auteur, kan het zijn dat je op hun mailinglijst terechtkomt. Wil je mails van die uitgeverij of auteur niet meer ontvangen, dan kun je je uiteraard via de nieuwsbrief van die uitgever of auteur probleemloos weer afmelden.